MärkesDemo Linköping

Välkommen till Atracco AB Märkesdemo Linköping, f.d Signalen AB!

Att tänka begagnat betyder inte att du köper trasiga eller gamla delar. Det innebär att du köper nästan nya delar i gott skick och till lågt pris.

Vi är ett modernt och certifierat bildemonteringföretag i samarbete med bilbranschen. Vi tillhandahåller ett maximalt utbud av begagnade originalartiklar till bilar. Vi levererar snabbt begagnade bildelar med hög kvalitet. Sortimentet omfattar i princip alla delar som kan demonteras från en bil.

Hos oss får du snabb leverans! Vi packar & skickar alla paket vanligtvis samma dag.

Samtliga delar som vi levererar är genomgående av mycket hög kvalitet. I många fall är de likvärdiga med nya. Vi går noggrant igenom alla delar för att säkerställa funktion och övrig monteringsfunktionalitet. Vi kvalitetsbestämmer våra delar enligt branschens kvalitetsklassning.

Vi får dagligen in nya demonteringsobjekt så om du inte hittar vad du söker i lagret, kontakta oss så ska vi hjälpa dig. Vi kanske har det du söker.

Atracco MärkesDemo Linköping har hög kompetens samt mångårig erfarenhet av bildemontering. Vi har funnits sedan mitten av 1970-talet och har utvecklats till en modern bildemontering med fokus på miljö, hög kvalitet på delar samt säkra leveranser. Vi demonterar cirka 1200 bilar om året.

Kvalitets och miljösystem ISO 9001:2000 och 14001:2004.

Vi är en allbilsdemontering och hanterar alla förekommande bilmärken.

Vår metod

1. Bilarna anländer

Demonteringstjänsten i Sverige är uppdelad i geografiska distrikt. Varje MärkesDemo-anläggning servar ett antal lokala distrikt. MärkesDemos uppsamlingsbilar med plats till 7–8 bilar åker runt och hämtar upp demonteringsobjekt efter platsanvisning från försäkringsbolagen.

2. Funktionskontroll och dränering

Provkörning och funktionskontroll görs för att se vilka komponenter som kan återanvändas. Resultaten och bilens uppgifter som till exempel mätarställning, färgkoder, utrustning och skick registreras och följer delarna. Alla bilar töms på bensin, diesel, oljor, glykol, freon, batterier och kvicksilverbrytare. Allt miljöfarligt innehåll tas omhand under kontrollerade former, för vidare destruktion.

3. Uppsamling

Demonteringsnumret handskrivs på karossen med stor stil för tydlig identifikation. Bilen förvaras därefter på hårdgjord och tät yta i väntan på demontering.

3. Demontering

Bilarna prioriteras för demontering utifrån rådande efterfrågan på reservdelar. Vid demonteringen kvalitetsklassas delarna. De delar som inte uppfyller MärkesDemos högt ställda kvalitetskrav sorteras i olika materialfraktioner, som till exempel bly, aluminium, plast, glas, järn och stål. Varje bil demonteras manuellt och noggrant, del för del.

4. Test

Bilens alla demonterade komponenter – stora som små – inspekteras, funktions- testas, kontrolleras och registreras. Samtliga moment utförs av MärkesDemos kvalificerade mekaniker.

5. Kontroll och certifiering

Endast delar som klarar kvalitetskraven får MärkesDemo-certifiering. De godkända delarna streckkodmärks och identifieras med rätt originalnummer. Detta innebär att vi på MärkesDemo lämnar marknadens bästa garantier.

6. Lagring

Efter demonteringen lagras delarna i MärkesDemos lager. Här finns allt som kan återanvändas! Från skärmar, strålkastare och backspeglar till bakljus, dörrar och bilens alla mekaniska delar. Stort som smått, från golv till tak och i prydliga rader. Ordning och reda är A och O.

7. Leverans

Chansen är stor att vi har det du behöver. I MärkesDemos rikstäckande nätverk finns fler än en miljon begagnade originaldelar till olika bilmärken. Våra medarbetare gör allt för att hjälpa kunden och vi ordnar snabb leverans inom Sverige oavsett var märkesverkstaden finns.